Tisztelt Látogatóink!

A Kormány a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletével úgy döntött, hogy a koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki. Az érvényes jogszabályok alapján a kulturális intézmények, így a múzeumok se tarthatnak rendezvényeket és nem fogadhatnak látogatókat.

Ezért 2020. november 11-től a Zempléni Múzeum kiállításai nem látogathatóak. A múzeum egyéb háttér tevékenysége - pl. a gyűjtemények feldolgozása, a leltárazás, a revízió, a tudományos kutatás, a kiadványok készítése - azonban a szükséges óvintézkedések betartása mellett tovább folyik. A gyűjteményekben a személyes kutatásra ugyan nincs lehetőség, de minden olyan kutatói kérésnek próbálunk eleget tenni, amelyet online módon tudunk megoldani. Képeslapgyűjteményünk nagy része elérhető a hungaricana.hu közgyűjteményi portálon. A lapok felhasználásával kapcsolatos ügyintézés zavartalanul folyik.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk, és a veszélyhelyzet elmúlása után várjuk Önöket vissza múzeumunkba!    

A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001” projekt keretén belül a Zempléni Múzeum kirándulásra vitte a Miskolci Egyetem hallgatóit és a projektben résztvevő általános iskola diákjait. A kirándulás célja, hogy a korai iskolaelhagyást megelőzendően mind a diákok, mind pedig a leendő pedagógus hallgatók olyan szakmákat ismerjenek meg, amely a diákokat szakmák kitanulására ösztönzi, a hallgatókat pedig segíti, hogy a kevésbé tehetséges tanulókat a szakmák tanulásának irányába tereljék.

© 2019 Zempléni Múzeum. All Rights Reserved.