Örömmel értesítjük látógatóinkat, hogy 2021. május 4-től a Zempléni Múzeum  ismét fogadhat látogatókat.
Azonban a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet alapján csak a koronavírus ellen védett személyek, illetőleg az ő felügyeletük alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek látogathatják a múzeumot.
Koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány, azaz védettségi igazolvány bemutatásával igazolja.
A rendelkezések értelmében a múzeum köteles felhívni a látogatókat a koronavírus elleni védettség, illetőleg kiskorú esetén az életkora igazolására, melyet a látogató a védettségi igazolvány bemutatása mellett a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány) felmutatásával igazolhat.

A fenti igazolások hiányában egyelőre sajnos nincs lehetőség a múzeum megtekintésére.

Várjuk Önöket szeretettel!

Tisztelt Látogatóink!

A Kormány a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletével úgy döntött, hogy a koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki. Az érvényes jogszabályok alapján a kulturális intézmények, így a múzeumok se tarthatnak rendezvényeket és nem fogadhatnak látogatókat.

Ezért 2020. november 11-től a Zempléni Múzeum kiállításai nem látogathatóak. A múzeum egyéb háttér tevékenysége - pl. a gyűjtemények feldolgozása, a leltárazás, a revízió, a tudományos kutatás, a kiadványok készítése - azonban a szükséges óvintézkedések betartása mellett tovább folyik. A gyűjteményekben a személyes kutatásra ugyan nincs lehetőség, de minden olyan kutatói kérésnek próbálunk eleget tenni, amelyet online módon tudunk megoldani. Képeslapgyűjteményünk nagy része elérhető a hungaricana.hu közgyűjteményi portálon. A lapok felhasználásával kapcsolatos ügyintézés zavartalanul folyik.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk, és a veszélyhelyzet elmúlása után várjuk Önöket vissza múzeumunkba!    

© 2019 Zempléni Múzeum. All Rights Reserved.