Tisztelt Látogatóink!

A Zempléni Múzeum továbbra is várja látogatóit novemberben hétköznap keddtől péntekig a megszokott nyitva tartással.

November 1-től a Zempléni Múzeum hétvégén korlátozottan tart nyitva, minimum 10 fős csoportok részére, a látogatáshoz előzetes írásos vagy telefonos bejelentkezés szükséges.

Bejelentkezni a következő elérhetőségeken tudnak:

Tel.:06 47/777-770

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Megértésüket előre is köszönjük!

Tisztelt Látogatóink!

 

2022. október 15-től a szerencsi Turisztikai Központ korlátozottan tart nyitva, a látogatáshoz előzetes telefonos vagy írásbeli bejelentkezés szükséges.

Bejelentkezni a következő elérhetőségeken tudnak:

Tel.:06 47/777-770

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Megértésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel meghívjuk Önt és barátait

Léphaft Pál grafikusművész, karikaturista kiállítása megnyitójára,

2022. augusztus 13-án, szombaton 18 órára

a Zempléni Múzeumba (Szerencs, Huszárvár út 11. )

A kiállítást megnyitja: Bordás István

A kiállítás megtekinthető augusztus 30-ig, hétfő kivételével, naponta 9-től 17 óráig.

 

Bővebben: Meghívó Léphaft Pál grafikusművész, karikaturista kiállítására

Bővebben: Projektzárás a múzeumbanA kassai Kelet-szlovákiai Múzeum és a szerencsi Zempléni Múzeum együttműködésében megvalósuló „Határtalan örökségünk – a szerencsi Rákóczi-vár és a kassai Rodostó-ház” című projekt záró eseményére került sor 2021. augusztus 27-én a Zempléni Múzeumban.

Először Majoros Judit igazgató értékelte a projekt eredményeit, majd dr. Bodor Mária igazgatóhelyettes ismertette részleteiben a megvalósult programot.

A projekt legfontosabb eredménye, hogy mindkét múzeum felkészült arra, hogy amennyiben az iskolai csoportok visszatérhetnek, és újra részt vehetnek  múzeumi foglalkozásokon, egy megújult, modern szemléletű múzeumpedagógiai kínálatból választhatnak.  Mind az elméleti síkon, mind pedig a tárgyi feltételekben jelentős javulást hozott a projekt. Megjelent  egy 3 kötetes kézikönyv, amely amellett, hogy segítséget ad a Rákóczi-kor  feldolgozásához, bemutatja a szerencsi Rákóczi-vár történetét és a dinasztiaalapító Rákóczi Zsigmondot.

A látogatói élmény fokozását szolgálja a szelfigép, amely arra alkalmas, hogy a fénykép készítőjét különböző, a képeslapok felhasználásával készült  háttérkép alkalmazásával úgy örökítse meg, mintha utazna a térben az időben.

A legnagyobb eredmény mégis az volt, hogy szorosabbá, szinte barátivá vált a kapcsolat a kassai kollégákkal, aki nagy-nagy szeretettel várnak minden vendéget Szerencsről!

© 2019 Zempléni Múzeum. All Rights Reserved.