A múzeum állandó kiállításai egyrészt Szerencs helytörténetéhez kapcsolódnak, másrészt a nagy gyűjtemények gazdaságát reprezentálják. A hegyaljai kisváros és a nagyhírű történelmi család, a Rákócziak története több ponton összefonódik. A Rákóczi Zsigmond és kora című tárlat ezt a kapcsolatot, és a fejedelem életútját mutatja be. A képeslapok színes  és változatos világát, és a népszerű kisgrafikai műfaj, az exlibris témagazdaságát szemlélteti a másik két megtekinthető tárlat.

Képeslevelezőlap gyűjtemény

 A szerencsi Zempléni Múzeum új állandó kiállítása az intézmény legjelentősebb kollekcióját, a nemzetközi hírű képeslevelezőlap-gyűjteményt tárja a látogatók elé.

 

Egy nagy dinasztia születése - Szerencs és a Rákócziak

A 17. század elejétől felemelkedő, egyre nagyobb vagyonnal és tekintéllyel rendelkező Rákóczi család és a hegyaljai mezőváros, Szerencs története több ponton összekapcsolódik.

Édes évek - A szerencsi csokoládégyártás száz éve (1923-2023) 

A Zempléni Múzeumban 2023.  június 8-án megnyitott kiállítás bemutatja a szerencsi csokoládégyártás történetének legfontosabb állomásait, és számos érdekességre hívja fel a figyelmet a kedvelt édesség, a szerencsi csokoládéval kapcsolatosan. 

ex libris kiallitas

Fery Antal ex librisei

Fery Antal grafikusművész a 20. századi magyar grafika egyik jeles alkotója, kedvelt műfajának a fametszés technikájával készült kisgrafikának kiváló, és igen termékeny mestere.

© 2019 Zempléni Múzeum. All Rights Reserved.