muzped8A Zempléni Múzeumba ellátogatók múzeumi vezetés keretében részletesebben is megismerkedhetnek az intézmény történetével és a kiállításokhoz kötődő ismeretekkel, és a legszebb tárgyakkal.

A tárlatvezetés első szakaszában bemutatjuk Rákóczi Zsigmond pályafutását, és korának legfontosabb eseményeit, továbbá a látogatók betekintést kapnak az általa épített szerencsi vár történetébe.

Ezt követően a vezetés következő, második megállója a Képeslapok világa című tárlat. Itt felidézzük a képeslap-kiadás történetét, bemutatjuk az egyik legismertebb kiadó, Weinstock Ernő, és a leghíresebb gyűjtő, dr. Petrikovits László életútját. A képeslapok közelebb visznek múltunk megismeréséhez, mindemellett maradandó emléket és kellemes kikapcsolódást biztosítanak felnőttek és gyermekek számára egyaránt.

Fery Antal fametszetei című bemutatónk főhajtás a híres magyar grafikus művészete előtt. A tárlatvezetés e részében Fery Antal munkásságáról hallhatnak az érdeklődők.

Végül jelenleg a szerencsi csokoládégyártás emlékeit bemutató kiállításunkban a híres „szerencsi csokoládé” egyedi világban ér véget a tárlatvezetés. 

Áraink:

30 perc      3000 Ft

45 perc      4000 Ft

Múzeumpedagógiai foglalkozás keretében:

-          Az egyes tárlatok témájáról külön előadás. 45 perc 4000 Ft

Nyelvváltó

Információk

Nyitva tartás:


Hétköznapokon:

8.00-16.00 óra között

Szombat, vasárnap, ünnepnapok:

10.00-16.00 óra között

 

Belépőjegy árak:

Teljes árú jegy: 600 Ft

Kedvezményes árú jegy: 300 Ft

 

Tárlatvezetés:

    családoknak (6 főig)

        1500 Ft

    csoportoknak (7 fő felett)

        4000 Ft

 

Telefon: 47/777770

 

Cím:

3900 Szerencs, Huszárvár u 11.

 

E-mail: muzeum@szerencs.hu

Képeslap-katalógus

 Képeslapok

Állományvédelem

 

 Copyright © 2020 Zempléni Múzeum  Rights Reserved.