A tanulók nagy érdeklődésére való tekintettel a DigiMúzeum „szakköri” foglalkozásai a már megtartott 4 foglalkozáshoz kapcsolódóan, még további 6 foglalkozással egészültek ki. Igy az előre tervezett 8 alkalom helyett 10 alkalommal látogattak el a múzeumba gyerekek.

Igy a következő 6 alkalommal már gyakorlati órák következtek, melynek során a tanulók nem csak leválogatták és digitalizálták (szkennelték és adatbázist építettek) Fery Antal ex libriseit, hanem saját maguk is készítették el a kiállítást. Ezeken a foglalkozásokon a tanulók a tabletek kezelésén túl megtanulták a különböző keresőfelületek használatát, keresési technikákat, szkennelők használatát, valamint Excel tábla segítségével adatbázist készítettek az ex librisekhez.

Valamint megismerkedtek egy rendhagyó sokszorosítási technikával, a monotípiával. A technikát Sallai Tibor, művésztanár mutatta és tanította meg a diákoknak.

Végül a tanulók elkészítettek egy kiállítást, amely az iskolában tekinthető meg 2017.12.15-től.

A kiállítás 3 témában készült el. Az ünnephez kapcsolódóan kiválogatásra, feldolgozásra és reprodukcióra kerültek az ex herbárium és a karácsonyi ünnephez kapcsolódó ex librisek, valamint az általuk monotípia technikával készült alkotások.


Nyelvváltó

Információk

Nyitva tartás:


Hétköznapokon:

8.00-16.00 óra között

Szombat, vasárnap, ünnepnapok:

10.00-16.00 óra között

 

Belépőjegy árak:

Teljes árú jegy: 600 Ft

Kedvezményes árú jegy: 300 Ft

 

Tárlatvezetés:

    családoknak (6 főig)

        1500 Ft

    csoportoknak (7 fő felett)

        4000 Ft

 

Telefon: 47/777770

 

Cím:

3900 Szerencs, Huszárvár u 11.

 

E-mail: muzeum@szerencs.hu

Képeslap-katalógus

 Képeslapok

Állományvédelem

 

 Copyright © 2020 Zempléni Múzeum  Rights Reserved.