2017.10.04-én elindult a DigiMúzeum projektje a Bolyai iskola felső tagozatos tanulói számára.  A diákok hetente egyszer, előre láthatólag 8 alkalommal látogatnak el a Zempléni Múzeumba, ahol megismerkednek az Ex librisekkel és vesznek részt a feldolgozásukban, valamint múzeumpedagógus segítségével kiállítást készítenek az általuk feldolgozott anyagból.

Az első négy alkalommal a tanulók az ex librisek kialakulásával, fajtáival, múzeumi tárgyként való szerepével ismerkedtek meg. Az előadásokat minden esetben PowerPoint segítségével tettük érdekesebbé, befogadhatóbbá a gyerekek számára.

Az első „szakkör” alkalmával a megismerkedtek az ex libris fogalmával és a múzeumban állandó kiállításként megtekinthető szerencsi származású Fery Antal munkáival és ex libris dúcaival.

A következő alkalommal kicsit jobban elmélyültünk az ex libris kialakulásának történetében és a magyar ex libris készítők munkáiban.

A harmadik alkalommal a múzeum igazgatója, Fazekas Lászlóné, Jutka néni tartott előadást a múzeumok tevékenységéről és az ex librisről, mint múzeumi tárgyról.

A negyedik alkalom az ex libris mintájára készült ex herbáriummal ismerkedtek meg, amely növényekkel foglalkozó, természeti értékeinket bemutató kisgrafikai alkotások. Az előadást egy meghívott előadó, Krusinszki Ferenc tartotta a tanulók számára.

Nyelvváltó

Információk

Nyitva tartás:


Hétköznapokon:

8.00-16.00 óra között

Szombat, vasárnap, ünnepnapok:

10.00-16.00 óra között

 

Belépőjegy árak:

Teljes árú jegy: 600 Ft

Kedvezményes árú jegy: 300 Ft

 

Tárlatvezetés:

    családoknak (6 főig)

        1500 Ft

    csoportoknak (7 fő felett)

        4000 Ft

 

Telefon: 47/777770

 

Cím:

3900 Szerencs, Huszárvár u 11.

 

E-mail: muzeum@szerencs.hu

Képeslap-katalógus

 Képeslapok

Állományvédelem

 

 Copyright © 2020 Zempléni Múzeum  Rights Reserved.