A Zempléni Múzeum közel egymillió darabot számláló képes levelezőlap gyűjteménye nagy számban tartalmaz húsvéti lapokat. Az ünnep alkalmából egy időszaki kiállítással várjuk kedves látogatóinkat.

Az ünnepi alkalmakra feladott képes levelezőlapok gyűjteményünk értékes részét képezik, amely lehetővé teszi az ünnepi szokások változásainak, egy-egy korszak sajátosságainak bemutatását. Időszaki kiállításunkban a képeslapkiadás kezdeti időszakától kezdve csemegézünk magyar és nemzetközi kiadású húsvéti lapokból, több különleges technikával készült képes levelezőlap segítségével idézzük meg a századforduló hangulatát. Végig kalauzoljuk Önöket az I. világháború, a két világháború közötti évek húsvétjain, bemutatjuk az 1950-es években állami monopóliumba került képeslapkiadás jellemzőit. Ezek mellett egy sornyi mai szemmel nézve bizarr húsvéti képeslap is várja kedves látogatóinkat!

Kiállításunk főszereplői a húsvéti szimbólumok, valamint a képes levelezőlapok adott korszakban betöltött propagandaszerepének felvillantása.

Időszaki kiállításunk egyik érdekessége egy most először kiállított album. A képes levelezőlap gyűjtésének a századfordulón nagy divatja volt, a szalonok egyik éke az asztalra kitett képeslap album volt, melyet minden látogatónak illendő volt átlapozni. Gyűjteményünkben őrzünk egy olyan albumot, melynek tulajdonosa csak ünnepi üdvözlőlapokat gyűjtött. Ezzel a több mint száz esztendős albummal, a húsvéti lapokkal és az állandó kiállításainkkal várjuk Önöket!

Ünnepi nyitva tartásunk 2019. április 19-április 22. között: 10-16 óra.

Facebook oldalunkon további érdekességekkel várjuk Önöket!

 

 

Language

Contact

Telefon/fax:

+36 47 777 770

Adress:

Hungary

postal code 3900; Szerencs

Huszárvár street 11. 

 

E-mail:

muzeum@szerencs.hu

Informations

Opening hours: 

Weekdays:

Between 08.00 and 16.00

Saturday, Sunday:

Between 10.00 and 16.00

Entrance fees:

Normal: 600 Ft

Reduced: 300 Ft

Postcard catalogue

 Képeslapok

Collection protection

 

 Copyright © 2020 Zempléni Múzeum  Rights Reserved.