A Zempléni Múzeum közel egymillió darabot számláló képes levelezőlap gyűjteménye nagy számban tartalmaz húsvéti lapokat. Az ünnep alkalmából egy időszaki kiállítással várjuk kedves látogatóinkat.

Az ünnepi alkalmakra feladott képes levelezőlapok gyűjteményünk értékes részét képezik, amely lehetővé teszi az ünnepi szokások változásainak, egy-egy korszak sajátosságainak bemutatását. Időszaki kiállításunkban a képeslapkiadás kezdeti időszakától kezdve csemegézünk magyar és nemzetközi kiadású húsvéti lapokból, több különleges technikával készült képes levelezőlap segítségével idézzük meg a századforduló hangulatát. Végig kalauzoljuk Önöket az I. világháború, a két világháború közötti évek húsvétjain, bemutatjuk az 1950-es években állami monopóliumba került képeslapkiadás jellemzőit. Ezek mellett egy sornyi mai szemmel nézve bizarr húsvéti képeslap is várja kedves látogatóinkat!

Kiállításunk főszereplői a húsvéti szimbólumok, valamint a képes levelezőlapok adott korszakban betöltött propagandaszerepének felvillantása.

Időszaki kiállításunk egyik érdekessége egy most először kiállított album. A képes levelezőlap gyűjtésének a századfordulón nagy divatja volt, a szalonok egyik éke az asztalra kitett képeslap album volt, melyet minden látogatónak illendő volt átlapozni. Gyűjteményünkben őrzünk egy olyan albumot, melynek tulajdonosa csak ünnepi üdvözlőlapokat gyűjtött. Ezzel a több mint száz esztendős albummal, a húsvéti lapokkal és az állandó kiállításainkkal várjuk Önöket!

Ünnepi nyitva tartásunk 2019. április 19-április 22. között: 10-16 óra.

Facebook oldalunkon további érdekességekkel várjuk Önöket!

 

 

Nyelvváltó

Információk

Nyitva tartás:


Hétköznapokon:

8.00-16.00 óra között

Szombat, vasárnap, ünnepnapok:

10.00-16.00 óra között

 

Belépőjegy árak:

Teljes árú jegy: 600 Ft

Kedvezményes árú jegy: 300 Ft

 

Tárlatvezetés:

    családoknak (6 főig)

        1500 Ft

    csoportoknak (7 fő felett)

        4000 Ft

 

Telefon: 47/777770

 

Cím:

3900 Szerencs, Huszárvár u 11.

 

E-mail: muzeum@szerencs.hu

Képeslap-katalógus

 Képeslapok

Állományvédelem

 

 Copyright © 2020 Zempléni Múzeum  Rights Reserved.